Nu geef ik een jackpot als ze 5 keer achter elkaar foutloos antwoorden. Maar dat gebeurt denk ik slechts 1 op de 5 keer. De overige keren hebben ze 1 of 2 fouten van de 8 tot 10 vragen. Zal ik eerst terug gaan naar een 90% score van sessies bij 3 keer foutloos?
Voordat 20 x achter elkaar foutloos, door naar ander criterium zoals andere voorwerpen
Ballen achter rug wisselen, zodat ik zelf niet weet welke bal aan welke kant zit
Fr. 8 vragen is max, liever 5 of 6. Ik vind dat beide dat toch heel goed doen hoor. Bij Zenghi wist ik dat ik na 8 goede antwoorden echt moest stoppen
Doen
– afstand verdubbelen
– mat bevestigen
– uitbouwen naar jackpot bij 4 keer achter elkaar foutloos
– filmen voor CS 8 en Q&A
– andere voorwerpen
Ook heb ik het grondwerk met Jelka voorzichtig opgepakt en opgebouwd. Erg grappig om te zien wat na een pauze van 2 maanden bevestigd is en wat niet (bij ons beiden…).
Tijdens RRP zie ik dat als de duur naar Jelka idee te lang is, ze de neiging krijgt te zakken/stofzuigen. Zoals we eerder hebben besproken probeer ik het voor te zijn, door kortere stukjes te vragen dus te clicken voor wat nog goed gaat. En haar te laten halt houden als ze te laag zakt (ik zie dat ze in het halt houden wat onderhals opzet, dat kan in een ander stadium een criterium worden). Als ik haar achterwaarts vraag, zakt ze ook met haar hals. Françoise Decoster voor de winterbevangenheid was ik daar onder het zadel mee gestart. In de video’s gaf je aan dat je dat juist passend vindt. Mijn vraag is of ik de lat nu te hoog leg (hals horizontaal) en het slimmer is te shapen. Concreet: de marge is neus niet lager dan kniehoogte. Inderdaad Als ik het stofzuigen nu wil voorkomen, is het nodig om tussen de paar passen en paar meter een overgang te vragen of te clicken voor horizontaal lopen. Is het wijs meer te focussen op de kwaliteit van haar houding en gebruik achterhand en pas in een veel later stadium aan de duur te denken (voor CS8)?
1. voorkomen door CB voordat ze onder knie zakt
2. anders halt en crunch
a. kwaliteit
b. duur
Mijn andere vraag is hoe hoog de lat ligt voor CS8?
Onderdeel is reeks van 120 meter met minimaal 5 overgangen. Ik wil natuurlijk het liefste 5 perfecte overgangen, maar als ik de lat zo hoog leg gaat dat wel wat ten koste van de fun. Dus vertaal ik mijn wens naar een realistischer doel met behoud van fun door genoegen te nemen met 5 prima overgangen. Waarbij ze wellicht soms ietsje trager reageert?
Voor de andere oefening uit CS8: reeks van 120 meter stap met vertragen en versnellen. Op de grond is de uitdaging duur. Voor de fun helpt het om onderdelen op de hoefslag te leggen (hoefslag zodat ik idee heb van afstand). Alleen verwacht ze bijvoorbeeld bij de hoepels dat ik eerder click. Dat helpt nu voor fun, maar is daarom niet handig bij opbouwen van duur. Ook is het vertragen een uitdaging in kwaliteit en duur.
Hoe kan ik duur opbouwen met fun? Ik kies er nu voor om nog voor kortere stukjes te clicken, de balken op de hoefslag helpen, de staanders in de hoeken voor de route en extra meters. Is de crux dat ik geduldiger moet zijn met het opbouwen van duur?
Backchaining reeks vanaf mat, bij object een overgang vragen zodat het voorspelbaar wordt.
Vertragen stap denk aan energie opwaarts/piaffe ipv energie er uit laten vloeien.
Ik heb nog een vraag over de hoeken; een bocht om de staanders in de hoek. Het valt met op dat ze als ze uit de bocht komt zo ongeveer de afrastering in loopt/valt. Vraag ik nu een te krappe bocht, nu ze nog herstellende is? En mijn criterium nu is tempowisselingen. Ik heb geprobeerd met matten en haar binnenschouder naar mijn hand vragen na de bocht. De gele mat werkt niet dan valt ze nog steeds op haar buitenschouder, de blauwe beter. Evenals mijn hand, al moet ik vroeg mijn signaal geven. Parkeer ik deze eerst en pak ik die later op? Of neem ik hem nu juist mee omdat ik er (hopelijk…) straks in het rijden ook mee aan de slag wil/ga?
Nu bocht ruimer ivm fysieke belasting.
Straks voor of halverwege bocht halt – terug- stap, zodat ze met verzameling door bocht gaat. Stemcue koppelen aan L/R bocht. Ook toepassen vanuit zadel om bocht L/R aan te geven. Andere stemcue dan L/R, omdat het ook een cue is voor mezelf.